Blogi: Videohaastattelun parhaat käytänteet

LAB-ammattikorkeakoulun hankkeilla on useasti tuotoksena videohaastatteluja, eikä mikään ihme, sillä ihmiset haluavat nykyään tieto- ja viihdesisältönsä videoformaatissa (Savolainen 2015, 17). Video on tämän vuoksi hankeviestinnässä ja muussa organisaation ulkoisessa viestinnässä erittäin hyödyllinen työkalu, sillä se keskimäärin kasvattaa huomattavasti sitoutumista verrattuna pelkkään tekstiin, ja videoiden katsominen on edelleen nouseva trendi (Hayes 2022).

Myös KOHOTE: kotihoitopalveluihin teknologiaa ja digitalisaatiota -hankkeessa (LAB 2022) on kuvattu ja kuvataan tämän vuoden aikana useita videohaastatteluja. Tässä kirjoituksessa käsitellään hyväksi todettuja käytänteitä videohaastattelun toteutuksesta.

KOHOTE − kotihoitopalveluihin teknologiaa ja digitalisaatiota -hankkeen tavoitteena on tukea Päijät-Hämeen kotihoitoyritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden teknologian ja digitalisaation hyödyntämistä uusien innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi sekä edistää toimijoiden välistä yhteistyötä.

Haastatteluissa on esitelty muun muassa uuden hyvinvointiteknologian ja etäratkaisujen käyttöönoton kokemuksia kotihoidossa. Haastatteluja on tehty sekä paikan päällä että etänä.

 

Lue lisää LAB Focucsesta: https://blogit.lab.fi/labfocus/videohaastattelun-parhaat-kaytanteet/