Teknologiaa sote-alalle -blogisarja

Sosiaali- ja terveysalalla on perinteisesti ajateltu työn olevan ihmiseltä ihmiselle tehtävää. Hyvinvointiteknologiaa on kuitenkin yhä suuremmassa määrin käytössä, ja se tulee entisestään lisääntymään tulevaisuudessa. Mitä meidän pitäisi siitä tietää ja mitä mieltä tulisi olla yhä lisääntyvästä sote-alan teknologiasta?

LAB-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelija Jaakko Matikka ja Teknologian avulla uutta liiketoimintaa kotihoitoon (TUULI) -hankkeen projektipäällikkö Katariina Velling pohtivat aihetta kolmiosaisessa Teknologiaa sote-alalle -blogisarjassa.

Kuin vaihtaisi pölypussin

Jokainen uusi toimintatapa vaatii aluksi opettelua ja teknologisten ratkaisujen kohdalla opettelu voidaan kokea erityisen vaikeaksi. Hyvinvointiteknologia ei kuitenkaan ole rakettitiedettä, vaan toimivien sovellusten ja laitteistojen käyttäminen on helpoimmillaan yhtä haastavaa kuin robotti-imurin käyttäminen.

Lue lisää blogista: Teknologiaa sote-alalle, osa 1: Kuin vaihtaisi pölypussin

Digitaalinen sosionomi

Sosiaalialalla fyysisesti raskaita työsuoritteita ei käytännössä ole, ja robottien käyttöönotto tuntuu hieman kummalliselta. Onko hyvinvointiteknologia ensisijaisesti apuväline terveydenhuollossa vai voisiko sillä olla annettavaa myös sosiaalityössä?

Lue lisää blogista: Teknologiaa sote-alalle, osa 2: Digitaalinen sosionomi

Kurkistus tulevaisuuteen

Emme voi ennustaa, millainen maailma on ympärillämme viidenkymmenen vuoden kuluttua, mutta teknologian vaikutusta tulevien vuosikymmenien kehityksessä ei kai kukaan voi kiistää. Automaatio ja digitalisaatio kehittyvät hurjaa vauhtia, eikä sosiaali- ja terveysala tule jäämään sen ulkopuolelle.

Lue lisää blogista: Teknologiaa sote-alalle, osa 3: Kurkistus tulevaisuuteen

 

Lisätietoa hankkeesta:

Teknologian avulla uutta liiketoimintaa kotihoitoon (TUULI) -hanke

Henkilö kättelee virtuaalikättä